ALTINÖZÜ`NDE ÇOK AMAÇLI SALON 850 GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN NEDEN BİTMEDİ?

ALTINÖZÜ`NDE ÇOK AMAÇLI SALON 850 GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN NEDEN BİTMEDİ?

Altınözü?nde 2016 yılının Nisan ayında sözleşmesi imzalanan ve Altınözü Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Konferans Salonu bir türlü bitirilemedi. Yapımına 23.05.2016 günü başlanan ve 222 gün sonra tamamlanacağı belirtilen Altınözü Belediyesi Çok Amaçlı Salonu?nun hizmete açılıp açılmayacağıyla ilgili belirsizlik sürüyor.

Altınözü Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı?nın destekleriyle yapılan konferans salonunun inşaatı tam bir muammaya dönüştü. 3 milyon 96 bin TL bedelle ihalesi yapılan ve inşaatına sözleşme tarihinden 5 gün sonra başlanan konferans salonu normalde 222 günde bitmesi gerekiyordu. İnşaata başlamasının ardından yaklaşık 850 gün geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamadı. 3 milyon 96 bin liralık proje maliyetli tesiste, her geç kalınan gün maliyeti de artırıyor. Vatandaşlar, binanın eksik bölümlerinin bir an önce tamamlanıp hizmete açılmasını istedi.

Altönözülüler inşaatın neden tamamlanmadığını merak ederken, bu tesis için ayrılan paranın nereye gittiğini soruyor. İnşaatla ilgili cevap bekleyen birçok soru var. Kamuoyu adına Altınözü Belediyesi yetkililerine soruyoruz. Çok Amaçlı Konferans Salonu?nun bitirilememesinin nedeni ihaleyi alan firma mıdır, yoksa belediye mi? Belediye firmaya gerekli ödeneği vermiş midir? Belediyenin bu inşaat için ayırdığı ödenek nereye harcanmıştır? Sorun belediyede değil de firmadaysa neden gereken yapılmamıştır? Belediye inşaatı yapan firmaya ihale bedelinin haricinde son zamanlarda tüm ürünlere gelen zammın farklarını da ödeyecek midir? İnşaat firması belediyeden ek ödenek talep etmiş midir? Yaklaşık iki yıl önce bitmesi gereken tesis ne zaman tamamlanacaktır?