DEPREMİN YIKAMADIĞI ESNAFI MEHMET ÖNTÜRK YIKTI

DEPREMİN YIKAMADIĞI ESNAFI MEHMET ÖNTÜRK YIKTI

Seçim döneminde esnafın yanında olacağının sözünü veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, ilk darbeyi küçük esnafa vurdu.

Seçim döneminde esnafın yanında olacağının sözünü veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, ilk darbeyi küçük esnafa vurdu. Depremden en fazla etkilenen kesim olan küçük esnafı korumak için adım atması gereken belediye zabıtalarını esnafların üzerine göndererek 3,6 Milyon TL’lik rekor ceza kestiren Öntürk, şimdi de esnafların tabelalarını yerinden kaldırdı. Esnaflara haber verilmeden yapılan işlemler ile çok sayıda esnafın yerini belli eden tabelalar ansızın kaldırıldı. Depremle yerle bir olan kentte çok sayıda işletme de adres değiştirdi.

MEHMET ÖNTÜRK’TEN KÜÇÜK ESNAFA DARBE

Yerinde kalan az sayıda esnafı da tabelalarından tanıyan çok sayıda müşteri, tabelaların kalkmasıyla işyerlerini bulamadı ve esnaflar işlerinden oldu. Sabah işyerlerine geldiklerinde işyeri tabelalarını göremeyen esnaflar kısa süreli şok yaşarken, tabelalarının HBB zabıtaları tarafından kendilerine haber verilmeden kaldırılmasının kızgınlığını yaşadıklarını belirttiler. Küçük esnafın tabelalarının kaldırıldığını, ancak büyük çapta iş yapan esnafların tabelalarına dokunulmadığını gören esnaflar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün kendilerine yalan söylediğini ve verdiği sözde durmayarak esnafı mağdur ettiğini belirttiler.

ESNAFLAR KEPENK KAPATMA NOKTASINA GELDİ

Hataylı esnaflar HBB’nin esnafı bitirmeye çalıştığını belirterek Hatay’ın deneme tahtası olmadığını belirttiler. Tüm küçük esnafların bir kişinin ağzından çıkacak karar ile mağdur edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten esnaflar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e ateş püskürdüler. Halkçı sözlerle seçimi kazanan, ardından ilk darbeyi küçük esnafa vurarak depremin yıkamadığı esnafı yıkan Öntürk’ü asla affetmeyeceklerini belirten esnaflar, tabelasız iş yapamayacaklarını ve kısa sürede kepenkleri indirmek zorunda kalacaklarını belirttiler. 
Her projesini esnafa danışarak alacağını söylemesine rağmen sözünü tutmayan Öntürk’ün mağdur ettiği esnaflar, ilk günden zor anlar yaşadı. İşlerinin yarıdan daha fazla azaldığını belirten esnaflar, Mehmet Öntürk’ün kendilerine verdiği zararın tazmin edilmesini bekliyor.( Haber: Mahmut Şan)