Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde kurulan konteyner kentte yaşayan depremzedeler, giderek ağırlaşan yaşam koşullarıyla mücadele ediyor. Son günlerde yaşanan su ve elektrik kesintileri, vatandaşların günlük yaşamını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor.
Özellikle su kesintileri, temizlik ve hijyen ihtiyaçlarının karşılanmasını zorlaştırarak sağlık açısından risk oluşturuyor. Elektrik kesintileri ise yemek yapma, aydınlanma ve iletişim gibi temel ihtiyaçların karşılanmasını imkânsız hale getiriyor. Kesintilerin, vatandaşların yaşam kalitesini düşürdüğü gibi, hayati tehlikelere de yol açabileceği ifade ediliyor.
Konteyner kentte yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları sorunları önce kamp yönetimine ilettiklerini, ancak net bir çözüm alamadıklarını belirtiyor. Yönetimin sorunun HATSU tarafından çözüleceğini söylediği, ancak HATSU’ya başvurduklarında ise kurumun, konteyner kent yönetiminin sorumlu olduğunu ifade ettiği aktarılıyor. Bu durum, sorumluluğun netleşmemesi nedeniyle mağduriyetin daha da derinleşmesine neden oluyor.
Depremzedeler, AFAD ve yerel yönetimlerden acil çözüm bekliyor. Vatandaşlar, en temel ihtiyaçlara erişimin sağlanması ve insanca yaşam koşullarının oluşturulması için yetkililerin derhal harekete geçmesini istiyor.( Haber: Mahmut ŞAN)