Altınözü-Antakya Karayolu'nda Ağır Tonajlı Araç Yoğunluğu Tepki Çekiyor

Altınözü-Antakya Karayolu

Hatay’ın Altınözü ile Antakya ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan karayolunda ağır tonajlı araçların yoğunluğu vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Hatay’ın Altınözü ile Antakya ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan karayolunda ağır tonajlı araçların yoğunluğu vatandaşların tepkisine neden oluyor. Günün büyük bölümünde yolda seyreden tırlar, hafriyat kamyonları ve diğer büyük araçlar, hem trafik akışını olumsuz etkiliyor hem de sürücüler için tehlike oluşturuyor.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, mesai giriş-çıkış zamanlarında yoğunlaşan ağır tonajlı araç trafiği nedeniyle, yol üzerinde sık sık kazalar meydana geliyor. Narlıca Mahallesi başta olmak üzere güzergâh üzerindeki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar, bu durumdan dolayı tedirgin olduklarını belirtiyor.

“Gürültü, toz ve kaza riski artık tahammül edilemez boyutta” diyen bölge sakinleri, ağır tonajlı araçların bu saatlerde alternatif güzergâhlara yönlendirilmesini istiyor. Trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların önüne geçilmesi adına ağır vasıtalara yönelik saat sınırlaması getirilmesi talepler arasında yer alıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) bazı bölgelerde benzer kısıtlamalar uyguladığı bilinirken, Altınözü-Antakya yolunda henüz böyle bir düzenlemenin yapılmamış olması eleştiri konusu.

Vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak, karayolu üzerindeki riskin azaltılması için ivedilikle adım atılmasını ve ağır tonajlı araç trafiğine dair düzenlemelerin hayata geçirilmesini bekliyor. ( Haber: Mahmut ŞAN)