Yazar Enver ÇEKİÇ


İKİNCİ TUZAK TUKİYE’YE

Ukranya Rusya savaşı başlamadan önce, dostlar sohbetinde savunduğum tez,  Avrupa ve Rusya’ ya  kurulan büyük TUZAK diye söylemiştim.


Ukranya Rusya savaşı başlamadan önce, dostlar sohbetinde savunduğum tez,  Avrupa ve Rusya’ ya  kurulan büyük TUZAK diye söylemiştim. 

A.B.D dinlemeyen Fransa Cumhurbaşkanı’nın NATO’ nun beyin ölümü gerçekleşti diyerek, Avrupa kendi ordusunu  kurup, bağımsız bir dış politika oluşumunu Almanya ile birlikte çalışmalarına başlaması A.B.D’ nin hiç işine gelmediğini açık seçik beyan etti. 
Almanya’ya sanayii ve banka sektörlerine çeşitli para cezaları kesti, baskı ve cezalarla Avrupa’yı bu politikasından caydıramadı. Kalıcı ve kesin sonucu gitmek için B Planına geçti. Önce Gürcistan sonra Kırımı işgal eden RUSYA  A.B.D ve Avrupa’dan ses çıkmayınca KGB ajanı PUTİN tuzağa çekildi, sonuç sade Avrupa değil İRAN, K.KORE, ÇİN ve Suriye’nin dışında tüm dünya A.B.D nin önünde iştimaya  geçti.
  Bizim izlediğimiz tarafsız dış politika ile kısmen’ de olsa kısa vadeli ekonomik  zararı uzun vadede   Rusya ile ne askeri nede büyük projelere imza atamayız artık.
Türkiye’ye kurulan tuzak nedir dersek. Ukranya’nın talep ettiği Garantör ülkelerden birinin  Türkiye’nin olması isteği,  işte büyük TUZAK burda.
Garantör olmak ne demek. Bir devleti başka ülkelere karşı güvenliğine güvence veren, bunun gerçekleşmesini gözetleme ve denetleme işini yapan demektir. Hatırlayalım Kıbrıs barış harekatını üç garantör ülkeden birisi bizim olmamız dolayısı ile uluslar arası hukuka garantör sıfatımızla  haklı olarak barış harekatını yaptık.  
Türkiye İleriki yıllarda tıpkı Kıbrıs gibi, Ukranya’da oluşacak bir anlaşmazlıkta tekrar Rusya ile savaşa girerse, biz  garantör sıfatımızla RUSYA ile  karşı karşıya getirme tuzaklarından biridir. Oluşacak böyle durumda Garantör sıfatımızla ya RUSYA’  yada Ukranya’dan kötü olacağız.…! 
 Bana göre  A.B.D nin gizli  TÜRKİYE’ ye tuzağı burada yatıyor.

  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false
  • Pazar 34.6 ° / 18.3 ° Güneşli