Ela Gür KOCAOĞLU


Selam..

Selam olsun yerdeki, gökteki her şeye, herkese. Selam olsun..


Selam olsun yerdeki, gökteki her şeye, herkese. Selam olsun canlıya, cansıza. Selam olsun insana, hayvana, taşa, toprağa. Selamla başlamak istedim yazıma değerli dostlarım. Selam: Kusursuz olmak, kurtulmak, esenlik, barış, güven, emniyet, zarar vermeme ve dua manaları taşır.

Maalesef bizler azalttıkça selamı; Sevgimiz, muhabbetimiz, samimiyetimiz azaldı. Bugün toplum olarak selamlaşmayı unuttuk. Üzülerek ifade etmeliyim ki güzel örnek olmayı esirgedik çocuklarımızdan. Bizler örnek olmadıkça, selamımız azalacak, aradaki bağ yok olacaktır.

            Ne yazık ki bu zamanda öyle bir yerdeyiz ki bir çocuğa gülümsesen neden sorusuyla karşılaşıyorsun. Neden peki? Selamla başlasak günümüze mesela yolda giderken işimize selam versek küçük bir çocuğa ya da yaşlı bir teyzeye ne güzel olurdu. Hatta ve hatta gökteki kuşa yerdeki karıncaya selam olsun yürekten gelen duaya.

            Neden yanından geçen tanımadığın bir insanla selamlaşman ğariz sayılıyor bunun sebebi nedir?

            Bu kadar mı acımasız olduk. Bir birimizden bu kadar mı korkar olduk Allah’ın selamını vermekten. Hayır değiliz DUR demeliyiz ve bizlere ayette emredildiği gibi; Onların cennette: ’Allah’ım! Sen her türlü kusurdan ve ortaktan uzaksın!’’ diye dua edecek; birbirlerine olan iyilik ve afiyet dileklerini ise; ‘’Selam!’’ sözüyle sunacaklardır. Dualarının sonunda da: Alemlerin Rabbi Allah’a hamdolsun!’’ diyeceklerdir. (Yunus Suresi 10. Ayet)

Aslında biz toplumun bir ferdi olarak üzerimize çok şey düşüyor. Bunlardan biri huzuru sağlamak. Huzur oldukça yaşama kalitemiz artar. Buda birçok yol izleyerek gerçekleşir. Küçük bir tebessüm ve güzel olan kelamüs selam.

            İnsanların en âcizi dua etmeyen, en cimrisi de selam vermeyendir. Buyuruyor (sav).Selamda cimri davranmayalım ilişkilerimizi, iletişimimizi kuvvetlendirip benliğimize, özümüze sahip çıkalım. Bir birimize selam verdikçe gönüllerimize hitap etmiş oluruz

            Kalbe giden yol selamdan geçer.

Selamlaştıkça huzurla dolar kalbimiz.

Selamlaşan yürekler pas tutmaz.

Sevgiyle dolan kalbimiz yas tutmaz.

                                                                                                                      Vesselam

                                             

                                                                     

  • Cumartesi 24.1 ° / 10.7 ° false
  • Pazar 23.3 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 23 ° / 10.1 ° Güneşli