Gazeteci Mahmut ŞAN


Baba Ocağı Saadet Partisi..

Bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir konuşmasında biz Refah Partisi olarak Devlet bahçeliye geçmiş olsun diyoruz dedi. 


 Bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir konuşmasında biz Refah Partisi olarak Devlet bahçeliye geçmiş olsun diyoruz dedi.

Cumhurbaşkanının dili sürçtü. Aslında aklındaki kalbindeki şey diline yansıdı. Eskiden bir babanın on tane çocuğu olurdu. Bu çocuklar bayramda seyranda baba ocağına döner ve orada toplanırdı.

Türk siyasetine damga vuran babaocağı Saadet Partisidir. Tüm evlatları büyüdü hayırlı evlad oldu ve hepsi devleti yönetti. Bazen evlatlar kendi aralarında küs olur kavga eder. Normal bu. Anadolu’da öyle. Fakat baba ocağına dönüş mutlaka olur.

Baba ocağı genellikle eski olur ve evlatları torunları sığmaz fakat Baba Ocağın ruhu her zaman evlatların kalbinde aklında olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu nedenle dili sürçtü. Siyasette Baba Ocağı olan Saadet Partisinin evlatlarına bakalım.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 17 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Abdullah Gül bu devletin en üst kademesine geldi. Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Bülent Arınç kim var daha say sayabilirsen, hepsi bu babaocağından çıkmıştır. Hadi onlar yaşlı diyelim. İşte Adalet bakanı Aldülhamit Gül. Nereden gelme?

Saadet Partisinden tabiî ki. Bu ülkenin valiside, bürokratıda, bakanıda, cumhurbaşkanıda. Bu ülkenin muhalefetide iktidarıda Saadet Partisinden çıkmıştır. İşte türk siyasetinde ruhu Baba Ocağı saadet partisidir.

  • Perşembe 34.1 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false