Gazeteci Mahmut ŞAN


ALTINÖZÜ'NDE MUHALEFET YOK YOK HAKSIZMIYIM?

Sevgili okurlarım. 


 Bugün sizlere Altınözü'nün en can alıcı noktasına, yani muhalefetine muhalefet ederek dokunmak istiyorum.

  Her yerde bir iktidar ve bir muhalefet vardır, Demokrasilerde seçmen, bir siyasi partiyi iktidara getirirken, diğer siyasi partilere de muhalefet görevi verir. Yani; İktidarı denetleme görevini verir. İktidar olanların verdikleri sözleri, taahhüt ettiklerinin ne kadarını yapıp yapmadıklarını veya yapamayacaklarını denetleme görevi, vatandaşın görev verdiği muhalefete aittir.

Altınözü'nde ben siyaset yaptım. Hani eskiler derler ya, “Bizim Zamanımızda” işte bende onu diyeceğim, bizim zamanımızda siyaset etmek, hele hele muhalefet etmek, ne bugünün siyasetine, ne de bugünün muhalefetine, ne de bugünün iktidarına hiç benzemezdi, benzemedi de!

Hani eskiler derler ya, “Bizim Zamanımızda” işte bende onu diyeceğim, bizim zamanımızda siyaset etmek, hele hele muhalefet etmek, ne bugünün siyasetine, ne de bugünün muhalefetine, ne de bugünün iktidarına hiç benzemezdi, benzemedi de! Siyaset yaptığım dönemlerde, İktidarın doğru yaptıklarını alkışladım ve Allah Razı olsun dedim. Yanlış yaptıklarını, yapmadıklarını, söz verip de yapamadıklarını da siyasi etik kuralları içerisinde en acımasız bir şekilde eleştirdim, parti programım çerçevesinde doğru olanı göstermeye çalıştım. 

Günümüz siyasetine gelince; Vallahi ne diyeceğimi şaşırıyorum, ne diyeceğimi bilemiyorum. Dediğim gibi ben bugün siyasetin muhalefet kısmını ele alacağım, zaten iktidar kısmını her zaman ele alıyorum.

Ben Altınözü ilçesinde gazetecilik yapan eski bir siyasiyim. Şu anda da hiçbir siyasi partiye üye değilim. Yani siyasi partilerden bağımsız, orta yerde duran bir adamım. Eski bir siyasetçi olarak, bugünün siyasilerine, yani bugün ele aldığım MUHALEFET cephesinin siyasetçilerine baktığımda, Altınözü ilçemizde siyasetin olmadığını, siyasi platformların işlemsizlik yüzünden rafa kalktığını, muhalefetin; acı ama gerçek sadece protokol siyaseti yaptığına şahit oluyorum.

Muhalefetteki siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticilerinin, parti delegelerinin onlara yüklediği misyonu ve görevi yerine getirmediklerine inanıyorum.  Altınözü'nde çok umutlu olduğum Ana Muhalefet Partisi İlçe Başkanının ve İlçe yönetiminin, Altınözü’nde, Altınözü'nün gerçek sorunları ile ilgili bir açıklamasını, bir projesini, bir çalışmasını gören varmı?

Sadece ilçe başkanının araçta muzik dinleyip canlı yayın yapıp ve Cuma günleri kendi sosyal medyasından attığı “Hayırlı Cumalar” mesajı ile siyaset yapılamayacağını, bu kardeşimize kimse söylemiyor mu?

Altınözü'nde aşılması gereken birçok mesele, yapılması gereken birçok hizmet varken, iktidara talip olduğunu söyleyen CHP’nin ilçe başkanının ve yönetiminin Altınözü ile ilgili bugüne kadar hangi yapıcı önerisini duydunuz.

Ben size en basitiyle söyliyeyim, ilçe başkanı seçildiğinden bu yana iktidar ile ilgili olarak Altınözü'nde, Muhalefet Partisi İlçe Başkanı ve Yönetim kurulunun bu konu hakkında herhangi bir söz söylediğini duyan var mı?

Altınözü'nde yapılacak olan ticari ve sanayi yatırımları ile ilgili, yani Altınözü'nün daha da gelişip büyümesi ile ilgili yapılacak olan yatırımlara getirilen engellemelere karşı, Ana Muhalefet Partisinden eleştirel bir açıklama var mı? Yokk, Yoookkk, Yoookkkkkk! Diğer muhalefet siyasi partileri Ana muhalefet Partisinden farklı mı?

Hayır. Altınözü'nde herkes kabuğuna çekilmiş, “Seçimler yaklaşınca iki ay siyaset yaparım, ondan sonrası beni ilgilendirmez.  Kim seçimi kazanırsa, söz verip yapmadıklarının veya yaptıkları yanlışların hiç birisine sesimi çıkarmam, sadece partimde ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğimi yapar geçerim” anlayışına sahipler. “Efendim karşı partiden seçilen belediye başkanı, benim çok yakın abim, ben ona nasıl muhalefet ederim. Karşı partiden seçilen belediye veya meclisi üyesi benim çok yakın arkadaşım veya akrabam, ben ona karşı muhalefet edemem” anlayışına sahip olanlar, o zaman hiç siyasete bulaşmayacaklar, siyaset yapmayacaklar. Çünkü yaptıkları siyaset millet ve memleket için değil, arkadaş ve akraba siyaseti haline dönüşüyor. 

Şimdi buradan Altınözü'ndeki muhalefet partisi ilçe başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine bir soru soracağım. Altınözü Belediyesi ilçede vatandaşlar inşaat yapmak için belediyeye ruhsat başvurusu yapıyor ve Vatandaşlar resmi bir şekilde ruhsat talep etmelerine rağmen 40 - 50 bin tl gibi gayrı resmi talep edildiğini duyuyoruz.

Altınözü'nde herkesin konuştuğu bu konuyu muhalefet siyasi partiler hiç mi duymadılar? Altınözü’nde hemen hemen her kahvede konuşulan bu konudan hiç mi haberdar olmadılar? Bu konularda muhalefetten hiçbir ses yok. Maalesef yok, Altınözü ilçesinde de gerçek manada muhalefet yok. Muhalefet konusunda daha yazacak o kadar çok şey var ki, hangisini yazalım. Perde arkasında dönen dolapları mı bugünkü durumunun sebebi, onların gerçek muhalefeti, iktidara gelebilmek adına gerçek çalışmayı becerememeleri yüzündendir.  Haksızmıyım? Hoşça ve Dostça Kalınız.

  • Perşembe 34.1 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false