Gazeteci Mahmut ŞAN


ALTINÖZÜ'NDE BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK YÜKSEK OKULU GERİ GETİRMEK YERİNE KAFE YAPIYOR

Mustafa Kemal Üniversitesi Altınözü Tarım Bilimleri Meslek Yüksek Okulu depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılarak Antakya’daki Tayfur Sökmen Kampusuna taşındı. 2017 yılında boşaltılan Altınözü Tarım Bilimleri Meslek Yüksek Okulu binası iki yıldır atıl durumda duruyor.


Bu bina ne olacak neden hiç kimse ilgilenmiyor?

Altınözü esnafına büyük katkısı olan bu üniversitenin bir an önce ilçeye gelmesi gerekir. Bunun için eski binanın güçlendirilmesi mi gerekiyor ya da yeni bir bina mı yapılması lazım bilemiyoruz. Bildiğimiz bir gerçek var ki hem kaymakamlık hem de belediye kafe açmakla uğraşacağına bu işe yoğunlaşması ilçenin menfaatine olacaktır. Altınözü’ne katkı sağlayacak hizmetler yapılması gerekirken boş yerlere para harcanıyor.

Bu cam teras ne işe yarayacak iki araç sığmayan Fransız köprüsünü mü seyredeceğiz? Yapmayın ilçedeki üniversitenin inşaatından ilgilenin ilçeye öğrenci gelsin eğitime önem verin. Yılda yaklaşık 2 milyon lira Altınözü esnafına katkı sağlayan cezaevi ile Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi kapatıldı.

Bunların yerine katkı sağlayacak projeler üretin. Çevre yolunun kalan kısmı tamamlanabilir. Köy yolları perişan halde. Kışın çamur yazın tozdan ve çukurdan araçlar ilerleyemiyor. Bazı köylerde sağlık ocakları bulunmuyor, vatandaşların kilometrelerce yol gitmesi gerekiyor.

Yarseli Mahallesi 2 binden fazla nüfusa sahip ancak sağlık ocağı bulunmuyor. Altınözü’nün yollara, oyun alanlarına ihtiyacı var. Birilerinin rant sağlaması için kafeler yapmaktan vazgeçin. Kafe işleri belediye ve kaymakamlığın değil esnafın işi. Topluma faydası olacak ekonomiye katkı sağlayacak işler bekliyor insanlar belediye ve kaymakamlıktan. Mesela yeni sanayi sitesi projesi Altınözü için büyük bir ihtiyaç. Yapmayın etmeyin yazıktır günahtır bu halk sizlerden topluma ve ilçenin ekonomisine katkı sağlayacak projeler bekliyor.

  • Cuma 22.2 ° / 14 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.4 ° / 14.1 ° Güneşli