Yazar Enver ÇEKİÇ


24 HAZİRAN SEÇİMİN ARDINDAN


Cumhuriyetin kuruluşunda buyana parlamenter sistemle yönetilen ülkemiz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan halk oylamasıyla Cumhurbaşkanlığı sistemi adıyla başkanlık sistemi geçilerek ilk Başkan olarak seçime katılan beş adayın katıldığı seçimi sayın Recep Tayip ERDOĞAN ilk turda güzel ülkemizin ilk başkanı seçilmiştir.

Yönetim sistemi yeni seçim kanunlarıyla seçime gidilerek siyasi partilerin ittifak yapmalarına imkân tanındı, böylece ittifaka yasal zemine oturtuldu.

Seçime katılacak siyasi partilerin;

Milli ve yerli olarak, AK Parti, M.H.P ve B.B.P Cumhur ittifakını kurarak ittifakın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi birlikteliklerini devam ederek ülke yönetimine katkı sunacaklarını ve farklı bir muhalefet anlayışını ortaya koyacaklarını söylediler. Dün ne dedilerse bugünde aynısını ve birliktelikleri daha güçlü bir şekilde devam etmektedir.

Millet ittifakı seçim sonrasında milletin koymuş olduğu isim gibi birbirine benzemezler ittifakı düştükleri hallerine bakmakta fayda var.

Ülke yönetiminde iktidar partileri her zaman yıpranmışlıktan dolayı oy kaybı uğrarlar, demokrasi ile yönetin ülkelerde bu hep böyle olmuştur. Bu geleneği AK Parti bozmasına rağmen, 16 yıldır muhalefet bu süreçten bir politika geliştiremedikleri gibi bindikleri aracı patinaj değil takla atlatarak adeta harabeye döndüler.

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Sayın Kemal KILINÇTAROĞLU seçim sonucu istediği gibi gitmeyince partiden fazla oy alan Sayın Muharrem İNCE parti içi muhalefeti ayağa kaldırarak bölünme aşamasına geldi.

Saadet Partisi genel başkanı sayın Temel KARAMANOĞLU parti genel başkanlığını bırakmak istiyor ama bu partinin ÜST aklı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri buna izin vermiyor.

En ilginç süreci kendini tıpkı AK Partinin kuruluşu gibi kurtarıcı hayâlıyla siyasette sahne alan İYİ Parti bana göre çok büyük oy aldı kendilerine göre bekleneni alamadılar. Hangi üst akıl bu kadar pompaladı uçurdu sonunda damdan düşen Nasrettin hocaya döndüler. İYİ Partinin Ağustos ayında yapacağı kongreden sonra anasını tilki almış KURK civcivleri gibi dağılıp giderler, hangi parti bu pastadan ne kadar alır onu kongreden sonra hep beraber göreceğiz.

S O N U Ç :

Bu ülkeye hizmet edeceksen Sırtını millete döneceksin hep kazanır yine kazanır sonunda da yine kazanır tıpkı AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi gibi

Eğer Sırtını PYD, PKK ve benzeri terör örgütlerine bağlarsan kalan ömrüm F tipi ceza evlerinde geçer.

C.H.P Sırtını ÜST akla dayarsan hep muhalefette kalırsın ömrün boyunca ve kuyruğuna takılanlar. Sizler devam edin sırtınızı terör örgütleri ve üst akla dayayanlar bir gün gelecek sırtınızı oralarada dayayamayacaksınız.

  • Perşembe 34.1 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false