Yazar Enver ÇEKİÇ


BU SEÇİMİN GALİBİ C.H.P


24 Haziran seçimleri çok şükür kazasız, şaibesiz, hiçbir siyasi partinin itiraz etmediği demokrasinin tam kurallarıyla hukuk devletine yakışır bir şekilde tamamlandı.

Neden bu seçimin galibi, C.H.P

İki kazanımı vardır. ülkemizde seçmen dağılımına baktığımız zaman yüzde 65 70 milliyetçi Muhafazakâr bir kitleye karşı 30-35 bir sol seçmen kitlesi var. Bu oran çok partili gizli oy açık tasnif yapılmaya başladığı 1950 yılından bu yana hiç değişmedi.

Birinci kazanım, İYİ Partinin başını çektiği sağ bloktan lik bir oran ile yüzde 12 ile bu denge çok tehlikeli bir şekilde açı darardı milli ve yerli olmayan bir kişinin ülke yönetimine başkan olarak seçilme şansı gittikçe artı.

İkinci kazanım. Bu ülkede bölücü terör hareketinin başladığı 1983 yılından beri Kürtler hep terör hareketiyle anıldı öylede oy kullandı. Meclise giren yeni vekiller konuşmalarını bölücü terör ağzıyla konuşmazsa seçimde yapılan her evden bir oy H.D.P? ye verelim siyasetiyle bu partiyi barajı aşmasını sağlayarak meclise girmesinde önemli rol oynadılar. bu siyaseti yakınlaşmayı devam ettirebilirlerse 24 haziran 2023 yılında yapılacak seçimlerde Millet ittifakına H.D.P? nin katılımıyla çok tehlikeli bir hal alır.

Seçim sonrası bu tehlikeli tırmanışı sayın Cumhurbaşkanı fark ettiği gözükmekte. Dünya siyasi bilimcileri bir araya gelse bu seçim sonucunu çözemezler diyerek tehlikeli tırmanışı ve halkın mesajını çok iyi anladığını ve gereğini yapacağını balkon konuşmasında ifade ederek biraz olsun bizleri ferahlattı.

S O N U Ç : Kurulan Cumhur ittifakını yaşatmak genişletmek dışarıda kalan bu seçmen kitlesini tekrar yuvaya dönmelerini sağlamak asli görevi olmalı her iki siyasi partinin.

 

1
25.09.2019 18:03:55
1

  • Perşembe 34.1 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false