TEKSÖZ: AHİLİK, BİRLİĞİN VE KARDEŞLİĞİN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR

TEKSÖZ: AHİLİK, BİRLİĞİN VE KARDEŞLİĞİN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (HESOB) Abdulkadir Teksöz Ahilik Haftası kutlama programları öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Antakya’da bir restoranda gerçekleştirilen toplantı programına Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz’ün yanı sıra Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, oda başkanları ile çok sayıda basın mensubu katıldı. 

Basın toplantısında konuşan HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, “2021 yılı Ahi Evran yılı olarak kabul edilmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu yıl AHİ Evran yılı olarak kutlanması dolayısıyla genelge yayınlamıştır.” Dedi.


 
Başkan Teksöz, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan “Ahilik Haftası” programı hakkında bilgiler verdi. 

Ahi Evran Anadolu’da ahilik teşkilatının kurucusu esnaf ve sanatkar kelimelerini ilk kez kullanarak ahiliğin piri olarak kabul edilmiştir. Ahi Evran’ın doğumunun 850. Yılı olan 2021 yılı ayrıca UNESCO tarafından da Ahi Evran yılı olarak kabul edilmiştir. Ahilik, kardeşliğe, yiğitliğe, cömertliğe, kaliteye ve sanata dayanan kaliteli üretimin ve adil paylaşımın esas alındığı Anadolu’da birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin temelini oluşturmaktadır. Ahilik ülkemizde kurulmuş çok sayıda yapının da temelini oluşturuyor. Bu vesileyle Ahi Evran’ı ve yüzlerce yıldır bu kültürü yaşatmış tüm esnafları rahmetle anıyorum. Bu yıl Hatay için ayrı bir gurur vesilesi olan olay ise Hatay ahimiz İskenderunlu ağaç oymacısı Behzat Böke ustamızın Türkiye ahisi seçilmesidir. Pazartesi günü Atatürk anıtına çelenk sunumuyla Ahilik Haftası programına start vereceğiz. Daha sonra da Hatay Valimizi ziyaret ederek yılın ahisi, kalfası ve çırağına kaftanı ve hediyesi takdim edilecek. Ardından düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasında kazanan fotoğraflardan oluşan sergimizin açılışı gerçekleştirilecek. 16 Eylül’de ilimizin ve ülkemizin ahisi seçilen Behzat Böke ustamız Kırşehir’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan kaftanı giyecek. Bu münasebetle sizlerden ricam, basında bu konunun işlenerek Hatay’ın tanıtımına katkı yapmanızdır” ifadelerini kullandı.  Haber-Fotoğraf: Recep DAĞDELEN