SOLĞUN: ŞİDDETİ NEFRETLE KINIYOR REDDEDİYOR TELİN EDİYORUZ

SOLĞUN: ŞİDDETİ NEFRETLE KINIYOR REDDEDİYOR TELİN EDİYORUZ

Geçtiğimiz günlerde Altınözü ilçesine bağlı Yolağzı Mahallesindeki bir okulda öğrenci velisi tarafından Müdür Yardımcısı Sedat Gürsel darp edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Altınözü ilçesine bağlı Yolağzı Mahallesindeki bir okulda öğrenci velisi tarafından Müdür Yardımcısı Sedat Gürsel darp edilmişti.

 Türk Eğitim Sen üyeler ive Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, olayı kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Solğun yptığı açıklamasında; “Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış 3 sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki öğrenci yada veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberi ile karşılaşmayalım.

Öğretmenlerimizin motivasyonuna itibarına ve hatta canına kast eden şiddet vakaları artık eğitim hayatımızın hayatı problemlerinden birisi haline gelmiştir. Bu acı haberlerin sonucunu da önceki gün maalesef ilimize bağlı Altınözü ilçemizin Yolağzı İmam Hatip Ortaokulu’ndan geldi. Bir veli tarafından sandalye ile saldırıya uğrayan üyemiz Sedat Yüksel öğretmenimiz ölümcül sonuçlar doğurabilecek şekilde darp edilmiştir. Şiddeti nefretle kınıyor reddediyor telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusundan bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şeklinde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz.

Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda sorumluluk makamlarını işgal edenleri de kınama mesajlarını tabii ki olumlu buluyoruz. Ancak yetki sahibi olanların şiddete kınamakla yitirmemesi bir zafiyet olarak gördüğümüzü ve kendilerinden daha somut adımlar atmalarını da beklediğimizin bilinmesini istiyoruz. Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseler üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirerek mevcut düzenlemeleri zaman kaybet kaybedilmek sizin hayata geçirilmelidir. Hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarın arttırılması yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir. Tekrar Milli Eğitim Bakanlığı’na ve hükümete çağrıda bulunuyoruz. Artık sabırlar tükendi özelde öğretmene genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını önleme önleyebilmek için bahsi geçen mevzu düzenlemeleri için hemen hiç vakit geçirmeden derhal harekete geçirmelidir. Buradan ilan ediyoruz. Şiddet konusunda gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılmaz ise bundan sonra yaşanabilecek şiddet vakalarının sorunlarından birisi olarak bu tedbirleri almaya makamların göreceğiz. Ayrıca medya kuruluşlarına öğretmenlerimizin itibarını rencide edici haberlerden kaçınmalı öğretmene saygı ve değeri öne çıkaran yayınlara öncelik verir vermelerini ve öğretmene şiddet olaylarının önlenmesi anlamında katkısı olacağını da hatırlatmak istiyoruz. Şimdiye kadar hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor şiddete maruz kalmış tüm meslektaşlarımızı geçmiş olsun diyor öğretmene şiddet lanetliyoruz.” ( Haber ve Fotoğraf: Mahmut ŞAN)