SOLGUN: HER ZAMAN TÜTÜN ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ

SOLGUN: HER ZAMAN TÜTÜN ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ

Başkan Şeyhmus Solgun, Hatay'da tütün üreticileri ile bir arada oldu.

Türkiye Tütün Kooperatifler Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, Yayladağı Kooperatif Başkanı Cahit Aşkar, Sırbistan Cumhuriyet Devleti'nin Star Agritech International yöneticileri Slavisa Milovanovic ve Dalibor Ristic, Hatay'ın Antakya, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde tütün üreticisi çiftçileri ile bir araya geldi. 


Antakya Avsuyu, Yayladağı Yayıkdamlar ve Altınözü Toprakhisar Mahalleleri'nde tütün ekili alanları inceleyen heyet tütün üretiminin tarım havzası içine alınması gerektiğini belirterek yetkililere seslenerek tütün üreticilerine destek verilmesini istediler. Solgun başkanlığındaki heyet Hatay'da İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Hatay Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz'ı ziyaret ederek istişarelerde bulundu. 

SOLGUN: TÜTÜN ÜRETİCİLERİ DESTEKLENMELİDİR 

İncelemeler esnasında açıklama yapan Türkiye Tütün Kooperatifler Genel Başkanı Şeyhmus Solgun,"Çiftçilerimiz dağlık lanlarda, susuz arazilerde de olsa tütün ekerek geçimlerini sağlıyorlar. Devletimizden ve Tarım Bakanımızdan ricamız tütünün tarım havzası kapsamına alınarak desteklenmesidir. Buradaki tütün dünyada eşi benzeri olmayan tek başına içilebilir bir tütün türüdür.

Çiftçilerimizin geçim kaynağı olan tütünün desteklenmesini ve arazilerimizin boş kalmamasını istiyoruz. 1 ay sonra alım sezonu başlıyor. Biz çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yetkililerimizden de ricamız çiftçimizin emeğine sahip çıkmalarıdır" ifadelerini kullandı. 

AŞKAR: ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ 

Bugün tütünümüzün kalitesini göstermek amacıyla Türkiye Tütün Kooperatifler Genel Başkanı Şeyhmus Solgun'u ilçemize davet ettik. Kendisi Sırbistan ve Tunus'tan yetkililerle birlikte ilimizi ziyaret ettiler. Bildiğiniz üzere TEKEL'in kapanmasının ardından tütün üretimi bitme noktasına gelmşiti. Biz Büyük Yayladağı Tütün Kooperatifi'ni buradaki üretici arkadaşlarımızla hayata geçirdik ve çiftçilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Ben ziyaretlerinden dolayı genel başkanımız Şeyhmuz Solgun'a ve beraberindeki heyete teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

SOLGUN: “TEŞEKKÜRLER HATAY”

Hatay temaslarını tamamlayan Türkiye Tütün Kooperatifler Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, bir teşekkür mesajı yayınladı. 


Solgun mesajında; "Hatay’ın İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ahmet Arıbaş, Yayladağı Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yalçın, Hatay Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız Sayın Aziz Fatih Yılmaz, Hatay’da Tütün Kooperatif Başkanlarımız Sayın Cahit Aşkar, Sayın Ahmet Kılınç ve çok değerli tütün üreticilerimizi, Sırbistan ve Tunus’tan ağırladığımız Star Firması yöneticileri Slavisa Milovanovic, Dalibor Ristic, Murat Atmaca, Chadha Agerbi ve Hülya Küçük ile ziyaret ettik. Bizleri ağırlayan çok değerli Hatay’lı üreticilerimiz, yöneticilerimize ve basın mensuplarına bizlere vermiş olduğu ilgi ve alakalarından dolayı çok çok çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.( Haber ve Fotoğraf: Mahmut ŞAN)