Paris’in hastaneleri de böyle mi? 

Paris’in hastaneleri de böyle mi? 

Hatay’ın Altınözü ilçesinde sağlık hizmeti verilen Altınözü Devlet Hastanesi, bakımsızlıktan adeta dökülüyor.

Hatay’ın Altınözü ilçesinde sağlık hizmeti verilen Altınözü Devlet Hastanesi, bakımsızlıktan adeta dökülüyor. Hizmet kalitesinin en alt seviyede olduğu, birçok bölümde hekim bulunmaması ve hastaneye hiçbir bakım onarımın yapılmamasından dolayı hastane kötü durumda bulunuyor. Hafta içi her gün hastanede adım atılacak yer bulunmazken, koronavirüsün kol gezdiği günümüzde Altınözü Devlet Hastanesi’nin durumu içler acısı halde bulunuyor. Geçtiğimiz dönemlerde depreme dayanıklı olmadığı için taşınması gündeme gelen hastane projesi bir süre sonra rafa kaldırıldı. Vatandaşlar kalabalığın içerisinde sıra beklerken, genel temizlik kurallarına riayet edilmeyen hastanenin, odaları ve bölümleri de döküntü halde bulunuyor.

ALTINÖZÜ PARİS İSE, HASTANE NERESİ

Altınözü Devlet Hastanesi’nin durumu, akıllara geçtiğimiz günlerde Hatay Valisi’nin sözlerini getirdi. Vali Doğan, Altınözü için ”Paris gibi duruyor” demişti. Bu övgü Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın göğsünü kabartmıştı. Ancak, Altınözü’nün arka yüzündeki hastanenin durumu Paris’teki hastane görüntülerinden uzak halde. Türkiye’de ardı ardına sağlık tesisleri yapılmaya devam ediyor. Hatay’da da Defne, Dörtyol ve Samandağ’da hastaneler yapılarak hizmet kalitesi üst çıtaya taşınıyor. Kalite olarak C sınıfında olduğu değerlendirilen Hatay, yeni hastanelerle B sınıfına yükselirken, Altınözü’ndeki sağlık kalitesine bakıldığında D sınıfında olduğu yani kötü sınıfta olduğu kolaylıkla anlaşılabiliyor.

ALTINÖZÜ’NE MODERN BİR TESİS ŞART

Altınözü’nde sağlık standartlarının arttırılmasını isteyen vatandaşlar, gazetemize yaptıkları değerlendirmelerde; “Altınözü yatırım alıyor. Bunu inkar etmiyoruz. Ancak hastanenin görüntüsü içler acısı. Hastane daha önceden yıkılıp daha kapsamlı şekilde yapılacaktı. Ancak, proje sessiz sedasız rafa kaldırıldı. Biz Altınözü’nde sağlık imkanlarının arttırılmasını istiyoruz. Madem Altınözü Paris’e benzetiliyor. Altınözü’nün her türlü imkanının da Paris gibi olması gerekmektedir. Altınözü’nde sadece hastane değil, yollar da kötü durumda. Biz Paris’te bu kadar kötü yol olduğunu hiç sanmıyoruz. Yetkililerin bir an önce uykudan uyanıp ilçenin gerçekleriyle yüzleşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandılar. 
Vatandaşlar, ilçe hastanesinin ya büyük bir bakımdan geçirilerek modern bir statüye kazandırılmasını, ya da yıkılarak modern bir tesis inşa edilmesini istiyor. Ayrıca ilçenin yollarına da bakım isteyen vatandaşlar, yetkililere hizmet çağrısında bulundular.( Haber ve Fotoğraf: Mahmut ŞAN)