MİLLETVEKİLİ ÇELİK VE BAŞKAN YALÇIN GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELEREK YAYLADAĞI’NI ANLATTI

MİLLETVEKİLİ ÇELİK VE BAŞKAN YALÇIN GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELEREK YAYLADAĞI’NI ANLATTI

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, belediyenin hizmetleri ve hayata geçirilecek projeler hakkında değerlendirme toplantısı düzenledi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, belediyenin hizmetleri ve hayata geçirilecek projeler hakkında değerlendirme toplantısı düzenledi. 

Devrent Mesire alanında düzenlenen basın toplantısına AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Hatay Basın ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Garip Siper ile çok sayıda basın mensubu katıldı. 

Başkan Yalçın gazetecilerle bir araya gelerek Yayladağı’nı anlattı. 

“47 mahallemiz ve 27 mecramız var. Yüz ölçümü büyük olduğu için nüfus yoğunluğu mahallelerimizde düşük. Belediye olarak durmadan mahallelerimizde ve mezralarımızda yerel hizmetler noktasında faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bizler Cumhur ittifakı belediyesi olarak sadece yerel hizmetler değil, genel hizmetlere de bakmak durumundayız. Bunlarla alakalı beş aylık gibi kısa bir süreçte epey bir adım attığımızı düşünüyoruz. Çilek ekimi Yayladağı merkez ve merkeze yakın dört mahallede suyun olduğu alanlarda yapılıyor. Burada bizim bir barajımız var, barajın kanallarının etrafında. Tütün de suyun olmadığı 7 mahallemizde ekiliyor. Kültür mantarı da toprağın yapısının olmadığı tarlanın olmadığı kapalı alanlarda raf sisteminde yetiştirilmiş oluyor. Bu da toplam 25 bin nüfuslu kısımda 175 milyonluk tarımda ortalama 7 bin 500 kişiyi de istihdam etmiş oluyoruz. Bu sayıya ailelerini de kattığımızda tarımdan çok sayıda vatandaşımız istihdam edilmiş oluyor. Muhalefet belediyeleri genel hizmet noktasında pek ataklar yapmazlar. Bizlerin bu durumdan bir farkımızın olması gerektiğini söylemiştim.”

Her daim iktidar belediyeleri muhalefet belediyelerden daha fazla çalışmak durumunda olduğunu ifade eden Başkan Yalçın konuşmasını şu şekilde sürdürdü. 

“Genel hizmetler çözülmediği zaman sağlıkta, eğitimde, kültür turizm de ve genel hizmetlerde sıkıntı olduğu zaman eleştirmekle mükellef kalıyorlar. Oysa iktidar belediyeleri genel hizmetlere de bakmak durumunda kalıyor. Biz burada tarımsal anlamda istihdam ediyoruz ama, tarımsal anlamda alt yapıda sıkıntı varsa, Devlet Su İşlerinin bir eksiği varsa bunun için de mücadele ediyoruz. Bununla alakalı projeler de yapıyoruz. Her daim iktidar belediyeleri muhalefet belediyelerden daha fazla çalışmak durumunda. Hem genel hem de yerel hizmetler başta olmak durumunda.”

AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik de yaptığı konuşmasında, “İlçemizde yapılacak her ihtiyacın takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz.” Dedi. 

“Yayladağı ilçemiz için elimizden gelen ne varsa üzerine katlayarak ta muhalefetiyle iktidarıyla herkes elini taşın altına koymaya kararlı. Hatay’ın tamamında olduğu gibi Yayladağı İlçemizde de kazanan Yayladağı olsun, kazanan Hatay olsun diyoruz. Yayladağı’nda güzel işler yapılıyor. Belediyeleri ekiplerimiz hızlarını arttırarak çalışmalarını sürdürüyor. Tüm köylerde ekipler hızlı bir şekilde çalışıyor. İlçe başkanımızın aşamadığı konularda bizler milletvekilleri olarak, kurumlardaki işlemleri takip etmeye çalışıyoruz. İlçemize kol kola girmiş, gönül gönüle vermiş teşkilatlarıyla halkıyla bir Yayladağı figürü var. Yıllar öncesinden ekilen tohumlar, şimdilerde ürününü vermekte. Çilek, mantar gibi belediyenin desteklediği, öncü olduğu vatandaşı yüreklendirdiği ve cesaretlendirdiği konular bunların birkaç tanesi. Yayladağı sadece tarımdan ibaret değil. Sanayi konusundan da belediyemizin yapmayı planladığı iki ayrı sanayi bölgesi var.” 

Konuşmaların ardından basın mensuplarına yapılan ve hayata geçirilen projeler gösterildi. 

Haber-Fotoğraf: Recep DAĞDELEN