HATAY'DA MOBİLYACI ESNAF'I İSYANDA

HATAY

Hatay'ın Antakya Küçük Sanayi Sitesi’nde hizmet veren ve depremde işyerlerini kaybeden mobilyacı esnafının malzemelerini yakarak eylem yapma girişiminde bulundu.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay Antakya ilçesinde hizmet veren mobilyacı esnafı, sanayi sitesinin yeniden ayağa kalkması için verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi. Aylardır Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bir çivi bile çakılmadığını iddia eden mobilyacı esnafı, seslerini duyurmak için malzemelerini yakmaya kalkıştı.

BAŞKAN YAPAR: “MALZEMELERİNİZİ YAKARSANIZ, BENİ DE YAKIN”
Yaşanan eylem durumu üzerine Hatay Marangozlar ve Hızarcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Esnafla konuşarak sakinleştirdi. Esnafı ikna etmeye çalışan ve yapılan eylemin yanlış olduğunu belirten Yapar, “Bu malzemeleri yakarsanız, beni de yakın. Evet ortada verilen sözler var, yerine getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ben aylardır burada yatıp, kalkıyorum. Sizin sorunlarınız benim de sorunumdur. Bu durumu çözeceğiz. Antakya Küçük Sanayi Sitesi’mizi yeniden ayağa kaldıracağız. Çalışmaların hızlanması, projelerin başlaması için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

DEPREMZEDE ESNAF:“DEVLETİMİZ YAPMAYACAKSA BİZ YAPARIZ, SADECE SÖYLESİNLER!”
Alınan yeniden inşaa kararlarının ardından aylardır sanayi sitesinin yeniden ayağa kalkmasını beklediklerini ifade eden esnaf, “Eğer devletimizin yapmayacaksa bize söylesinler, biz kendimiz de işyerlerimizi yeniden ayağa kaldırırız. Fakat bu belirsizlik ve geçen süre zarfı bizlerin aleyhine işliyor. Bizim de ailemiz, çocuklarımız ve bizden istihdam bekleyen onlarca personelimiz var. Lütfen çağrılarımıza kulak verin” dediler.

“SANAYİ SİTESİ KALKINMAZSA HATAY KALKINAMAZ!”
Antakya’nın mobilya sanayisindeki önemine de değinen esnaf, “Bizler 81 ile ve dünyanın birçok yerinde ihracat yapan mobilya sektörü yöneticileriyiz. Derdimiz ortalığı germek yada kaos çıkarmak değil. Tek bir derdimiz var o da yeniden ayağa kalkmak. Antakya Sanayi Sitesi esnafı ayağa kalkmazsa, bu şehir ayağa kalkmaz” ifadelerinde bulundular.
Başkan Yapar ve polis ekiplerinin iknası sonucu esnaf'ın yakma eylemini sonlandırarak taleplerinin yerine gelmesini istedi.