Depremin yıktığı Hatay'da sağlık endişesi: "Depremzedeler haftalardır banyo yapamıyor

Depremin yıktığı Hatay

Kahramanmaraş merkezli depremde yerle bir olan Hatay'da vatandaşlar haftalardır duş alma imkanı olmamasından dolayı yetkililere seslenerek depremin vurduğu insanlara sahip çıkılmasını istediler.

Antakya'ya bağlı Apaydın çadır kampında konaklayan depremzedelere tahsis edilen ancak bakımsızlıktan dolayı çalışmayan duş başlıkları ve kirli banyo zeminleri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Konuyla ilgili yetkililere seslenen vatandaşlar; "Depremin öldürmediği binlerce vatandaşı bu kampta pislik ve mikrop öldürecek" şeklinde serzenişte bulundular.


SALGIN İHTİMALİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Banyoda kırık olan duş başlıklarının yanı sıra banyo ortamının pislikten geçilmemesinden dolayı haftalardır duş alamayan vatandaşlar, bu ortamda salgın hastalıkların kısa zamanda başlayacağını belirterek bu durumun bir an önce önüne geçilmesini istedi. 


BÖK: "KİTLESEL ÖLÜM VAKALARI YAŞANABİLİR"
Söz konusu görüntüleri çeken ve Hatay Altınözü Gazetesi Haber Merkezimize ileten Radi Bök isimli vatandaş, yetkililere seslenerek, "Burada barınmamız için ortam hazırlandı. Ancak hijyen problemi giderek büyüyor. Haftalardır duş alamayan vatandaşlar arasında salgın hastalıklar yayılırsa bu durumun önüne geçilemez ve depremin öldürmediği insanlar burada yetkililerin ihmalinden dolayı hayatlarını kaybeder. Burada duş başlıklarının tamamı kırılmış durumda. Hiç bakımdan geçirilmeden haftalardır bu şekilde duruyorlar. Biz bu durumu defalarca şikayet etmemize rağmen hiç adım atılmadı. Ayrıca banyo ortamı da çok kirli. Hijyen sorununun önüne kamp yönetiminin acilen geçmesi gerekmektedir. Aksi taktirde yaşanacak kitlesel ölüm vakaları herkesi zor durumda bırakır" ifadelerini kullandı. 
Radi Bök isimli vatandaşın yanı sıra Apaydın kampında kalan çok ayıda vatandaş da aynı durumdan muzdarip olduklarını belirterek soruna acilen çözüm bulunmasını istedi.( Haber: Mahmut ŞAN)