“ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI VE TALEPLERİNİ SÖYLEDİLER”

“ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI VE TALEPLERİNİ SÖYLEDİLER”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Hataylı çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini Bakan Yumaklı’ya ilettiklerini söyledi..

Hatay heyeti Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşmesinin ardından Hataylı çiftçilere müjdeli haberler verdi.

Hatay ekibi yılda 3 ürün alınan bereketli Amik ovasında daha fazla gelir elde edilmesi, toprağın verimli şekilde kullanılması adına ürün destekleme miktarlarının artmasını istedi.

Konuyla ilgili sosyal medya açıklamasında Yayman ürünlere verilen taban fiyatlarda artış yapılması, ovadaki sert çekirdekli meyve üreticilerinin sorunları gibi çok sayıda konunun masaya yatırıldığını belirtti.

Milletvekili Yayman’ın yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekili Kemal Karahan ve MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı da toplantıya katıldı.

BAKAN HATAYLI ÇİFTÇİLERİN YANINDA OLDUĞUNU BELİRTTİ

Bakan Yumaklı ile hasadı yaklaşan buğday taban fiyatının açıklanması, TMO’nun Buğday alımı, pamuk pirim desteklerinin ödenmesi ve sert çekirdekli meyve üreticilerinin sorunlarını konuştuklarını belirten Milletvekili Yayman, Bakan Yumaklı’nın Hataylı çiftçilerin sorunlarının çözümü konusunda her daim destekçi olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Hatay’ın her alanda ayağa kaldırılması için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Milletvekili Yayman, Bakan Yumaklı’ya Hatay’a yönelik samimi yaklaşımı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.