BU NEYİN PAZARLIĞI SAYIN ÖNTÜRK?

BU NEYİN PAZARLIĞI SAYIN ÖNTÜRK?

FETÖ elebaşı ile pozları hafızalardaki yerini korurken AK Parti’nin İl Başkanı Mehmet Öntürk’ün, yakın zamanda çekilmiş Lütfü Savaş ile olan fotoğrafı kafaları daha fazla karıştırdı.

FETÖ liderine hangi tavizleri verdiği, karşılığında ne aldığı bilinmeyen ve sır gibi gizli olan Öntürk’ün, Depremden önce Lütfü Savaş ile olan ziyaretinde de hangi konuların konuşulduğu kamuoyuna açıklanmadı. FETÖ lideri ve Lütfü Savaş gibi AK Parti’nin görünüşte karşı olduğu iki zıt kutup ile de fotoğrafı ortaya çıkan Öntürk’ün, kısa süre sonra siyaset arenasına önce İl Başkanı, ardından da iddialara göre HBB Başkan aday adayı olarak dönmesi Öntürk hakkındaki iddiaları kuvvetlendirdi.

AK PARTİ HATAY İL BAŞKANI ÖNTÜRK’ÜN GERÇEK YÜZÜ BU MU?

Siyasete uzun süre ara verdikten sonra yeniden gün yüzüne çıkan ve depremin ertesinde aniden İl Başkanlığına getirilen Öntürk, 14 Mayıs seçimlerinde doğru düzgün bir başarısı dahi yokken birden bire HBB Başkan aday adayı olarak kamuoyuna pompalanmaya başlandı. Belli odaklar tarafından ismi ön plana çıkartılmaya çalışılan Öntürk’e, mevcut başkan Lütfü Savaş’ın karşısında hiç kimse şans tanımıyor. Böyle bir ortamda ortaya çıkan son fotoğraf da HBB seçimleri için hangi pazarlıkların yapıldığı sorusunu akıllara getirdi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Öntürk’ün, zorla aday yapılarak Hatay’ı kaybetmeye mahkum edeceği söyleniyor. Lütfü Savaş karşısında kendi partilileri dahi Öntürk’e şans tanımazken, durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da tam tersi olarak aktarıldığı şüpheleri kuvvetleniyor. Hangi güçlerin kaybedeceği kesin olmasına rağmen Öntürk’ü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl tanıttığı ve nasıl bir intiba uyarıldığı ise bilinmiyor. Mehmet Öntürk’ün Lütfü Savaş ile yaptığı ziyaretin içeriği de, görüşmede yapıldıysa ne gibi bir pazarlık yapıldığı da bilinmiyor. Mehmet Öntürk’ün ve AK Parti’yi kirleten zihniyetin gerçek yüzünü gösteren bu fotoğrafın ilerleyen dönemlerde infial yaratması ve taşları yerinden oynatması bekleniyor.

KAZANANI OLMAYAN SEÇİM!

31 Mart 2024 günü gerçekleşecek olan seçimi mevcut konjönktürde kaybetmesi kesin gibi görünen AK Parti’nin, Hatay’ı da bilinmeze sürüklediği konuşulurken, bu seçimin kazananının olmayacağı da bilinen başka bir gerçek. Yerel yönetimleri merkezi idare ile aynı çatı altına toplama cümlesini her platformda kullanan AK Parti Hatay Milletvekili ve kurmaylarının bu ideali Mehmet Öntürk ile nasıl gerçekleştirecekleri ise bilinmiyor.