BAYIR: ÇİFTÇİLERİMİZ MAĞDUR OLMASIN

BAYIR: ÇİFTÇİLERİMİZ MAĞDUR OLMASIN

Altınözü Ziraat Odası Başkanı Sabahattin Bayır, ilçede bulunan Yarseli Barajı’nda su seviyesinin düşmesiyle çiftçi esnaflarının mağdur olduğunu dile getirdi.

Altınözü Ziraat Odası Başkanı Sabahattin Bayır, ilçede bulunan Yarseli Barajı’nda su seviyesinin düşmesiyle çiftçi esnaflarının mağdur olduğunu dile getirdi. Yurt genelinde çok sayıda il ve ilçede etkisini kuraklık sebebiyle bu durumdan en çok etkilenenlerin başında Yarseli Barajı geliyor.

Çiftçilerden sulama konusundan ayrı ayrı fiyatların alındığını söyleyen Bayır; bu tek bir fiyat üzerinden yapılması gerekiyor. Buradan siyasetçilerimize sesleniyorum; sizler koltuklarınızda otururken çiftçilerimiz de mağduriyetle savaşıyor. Pamuk sulama için dönüm başı 244, sebzenin 260, pompanın 380 ve Asi Nehri üzerinden kendi imkanlarıyla yapılan sulama ise 122 liradan yapılıyor. Biz Altınözü Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Barajda çok sayıda adacıklar oluşurken, Altınözü Ziraat Odası Başkanı Sabahattin Bayır, çiftçilerin acil şekilde vahşi sulamadan vazgeçip damlama veya yağmurlama sistemlerini kullanması gerektiğini söyledi. Bereketli toprakların bulunduğu Amik Ovası'nın büyük bir bölümünün su ihtiyacını karşılayan Yarseli Barajı'ndaki su seviyesi, Türkiye'nin birçok kentinde etkisini gösteren kuraklıkla birlikte düştü. Üreticiler, kuraklığın getireceği sonuçlardan dolayı, ürün yelpazesinde değişikliğe gideceklerini kaydetti.

Altınözü Ziraat Odası Başkanı Sabahattin Bayır, gelinen son noktanın iç açıcı olmadığını belirtti. Dünyada devam eden kuraklığın etkisini görmeye başladıklarını söyleyen Bayır, 'Çiftçimize bu konuda büyük görev düşüyor. Acil şekilde vahşi sulamadan vazgeçip, damlama veya yağmurlama sistemlerini kullanmaları gerekiyor. Ürün çeşitlerimizin de suyu daha az isteyen çeşitler olması önem arz etmektedir. Önümüzdeki 2022 yılında en büyük korkumuz, barajların yeterli suyu almaması, yeterli yağışların olmamasıdır. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsak çiftçimiz ve ülkemiz bundan çok mağduriyet görecek. "Dedi. (Haber: Recep Dağdelen )