BAŞKAN ADAYI ŞAN ALTINÖZÜ İÇİN ÇALIŞIYOR

BAŞKAN ADAYI ŞAN ALTINÖZÜ İÇİN ÇALIŞIYOR

ŞAN ALTINÖZÜ'NE SAĞLIK VE EĞİTİM YATIRIMI İSTEDİ

Saadet Partisi Altınözü Belediye Başkan Adayı Mahmut Şan, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’dan Altınözü’ne sağlık ve Eğitim yatırımı yapılmasını istedi. 
Altınözü’nde her gittiği mahallede başkan gibi karşılanan ve yıllardır asli yatırımlardan uzak kalan Altınözü’nün haklarını her yerde savunmaya devam eden Şan, Vali Mustafa Masatlı’nın programında söz aldı. Başkan Adayı Şan, Vali Masatlı’dan Altınözü’ne sağlık ve Eğitim yatırımı yapılmasını istedi. Altınözü’ne bağlı çok sayıda mahallede doktor veya hemşirenin olmamasından dolayı vatandaşların mağdur olduğunu ve Eğitim, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir şekilde düzenlenmesini istedi.

MAHALLELERDE YA SAĞLIK OCAĞI YOK YA DA SAĞLIKÇI
SOFULAR VE AVUTTEPE MAHALLESİ'İNDE DEPREMDEN ÖNCE YIKILAN OKULLARI 5 YILDIR YAPILMADI

Altınözü ilçesinin ensar ilçe olarak deprem sonrasında binlerce göç aldığının altını çizen Şan, mahallelerde sağlık ocakları ya da sağlıkçıların olmamasından dolayı tüm vatandaşların ilçe merkezine ya da Antakya’ya gelmek zorunda kaldıklarını bunun da vatandaşlara ek maliyet ve zaman kaybı olarak geri döndüğünü kaydetti. Başkan Adayı Şan, ilçeye belediye tarafından asli hizmetlerin kazandırılmadığının da altını çizerek; “Altınözü’müz genç nüfusu fazla olan bir ilçemiz. Çoğu mahallemizde ya sağlık ocağı yok, ya da sağlıkçı yok. Sağlık ve Eğitim hizmeti ulaşılabilir olmalıdır ve mahallelerimize doktor ve hemşireler atanması gerekmektedir. Sofular ve Avuttepe Mahallelerinde bulunan okulların depremden 5  yıl önce depreme dayanıklı olmadığı için yıkıldı. Ama aradan yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen yapılmadı. Bundan dolayı vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bu mağduriyetin giderilmesini, sağlık ocağı ve olmayan yoğun nüfuslu mahallelerimize sağlıkçı atanmasını, sağlık ocağı olmayan mahallelerimize de sağlık ocağı inşa edilmesini talep ediyoruz” dedi. 
Başkan Adayı Mahmut Şan’ın haklı talebi Altınözülü vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.