Altınözülüler Doğalgaz İstiyor…

Altınözülüler Doğalgaz İstiyor…

Altınözü'nde kış aylarını daha rahat koşullarda geçirmek isteyen ilçe halkı ilçeye doğalgaz getirilmesini istiyor.

Altınözü'nde kış aylarını daha rahat koşullarda geçirmek isteyen ilçe halkı ilçeye doğalgaz getirilmesini istiyor.
Altınözü ilçe merkezi Fatikli, Sarılar ve Yenişehir Mahallerinde ikamet eden vatandaşlar, kış aylarını daha rahat koşullarda geçirmek istediklerini belirterek, ilçe merkezine doğalgaz getirilmesini istedi. 

DOĞALGAZ İLÇEMİZ İÇİN BİR İHTİYAÇ

İlçe vatandaşları konuyla ilgili Altınözü Gazetesi'ne başvurarak,"Doğalgaz ne zaman gelecek?
Doğalgazın bir lüks olmayıp zaruri bir ihtiyaç olduğunu, doğalgazın bir an evvel ilçeye getirilmesini istiyoruz,"dedi.

BİZ KADINLAR SOBA YAKMAKTAN BIKTIK.

İlçede yaşayan bayanlar ise, “İlçemizde doğalgaza çok ihtiyacımız var. Kömür tozundan ve pisliğinden ev temizlemekten bıktık. Antakya ilçemize çok yakın yetkililer sakına nüfus veya maliyetti diye mazeret üretmesinler. Nasıl ki Antakya ilçemize 20 kilo metre o kadarda yakın Altınözü ilçemize doğalgazı getirsinler. Biz kadınlar artık odun, kömür taşımaktan, soba yakmaktan bıktık” dedi.

“ALTINÖZÜ, ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR”

Hemen, hemen her gün gazetemizi çok sayıda mesaj atıyor ve arıyor ilçeye doğalgaz getirilsin diye haber yapmamızı istiyor. Kömür fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle halkımız kalitesiz kömür yakmak zorunda kalmakta; bu da kışın hava kirliliğinin sağlık sorunlarının had safhaya ulaşmasına neden olmaktadır. Bir mutfak tüpünün 200 TL olduğu gerçeği ortadayken mutfakta ve işyerinde tüpgaz kullanan vatandaşların büyük maddi zorluklar yaşamasına neden olmaktadır. Doğal gaz yerine kömür yakan bir mesken yıllık 3 bin ile 5 bin TL arası fazla para ödemektedir. Zaten kıt kanaat geçinen dar gelirli vatandaşımızın cebinden neden fazladan bu para çıksın. Hatay'a bağlı bir çok İlçe merkezine doğalgaz çalışması yapılıyor. Bu, ilçemize  yapılan üvey evlat muamelesidir” şeklinde tepki gösterdiler. ( Haber: Mahmut ŞAN)