Altınözülü vatandaşların yarım asırlık su çilesi,"Susuzluk kader değil" 

Altınözülü vatandaşların yarım asırlık su çilesi,

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Keskincik Mahallesi Tüleyciye Çiftliği'nde yaşayan vatandaşlar 50 yıldır bölgeye içme suyu yapılmadığı için taşıma su ile ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalıyor.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Keskincik Mahallesi Tüleyciye Çiftliği'nde yaşayan vatandaşlar 50 yıldır bölgeye içme suyu yapılmadığı için taşıma su ile ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalıyor. 

Tankerle su taşıyarak tüm çiftliğin ihtiyaçlarını gideren N.D. isimli bir vatandaş, bugün kaygan yoldan giderken traktörüyle uçuruma yuvarlandı. Annesi ile birlikte su doldurmaya giden talihsiz vatandaş, kazayı yaralı olarak atlattı. Vatandaşın aynı traktörde bulunan annesi de yaralandı. 

UÇURUMA YUVARLANAN TRAKTÖRÜ İŞ MAKİNESİ İLE ÇIKARDILAR 

Kazada uçuruma yuvarlanan traktör ve su tankeri, olay yerine gelen iş makinesiyle saplandığı topraktan uzun uğraşlar sonucunda çıkarıldı. Susuzluğun artık Tüleyciye Çiftliği'nin kaderi olmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, bölgeye çeşme ve su hattı yapılması için ilçe belediyesine ve HATSU'ya çağrıda bulundular.
  Hemen her gün su taşımak zorunda olan bölge halkı, yoğun yağışlar nedeniyle yolun kayganlaşması ve tankerin ağırlığından dolayı da her gün kaza tehlikesi ile burun buruna yaşıyor. 

"SUSUZLUK BÖLGENİN KADERİ OLMAMALI, YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN"

Kazanın ardından yetkililere bu zulmün sona ermesi için çağrıda bulunan vatandaşlar; "50 yıl atalarımız eşek ve at üstünde derelerden su taşıdı. Babalarımız traktör üzerinde tankerle civar köylerden 20 yıl su taşıdı. 15  yıldan beri biz devraldık. Hala köyümüzün su sıkıntısı giderilmedi. Kaygan zemin ağır tonaj sebebiyle her gün ölümle burun buruna geliyoruz. 
  Başkanlar geldi gitti. Bütün makamlara rica ettik hiç kimse umursamıyor. Yine bugün bu sebeple canımızdan can gidiyordu. Allah beterinden saklasın geçmiş olsun. Ancak bir makam sahibi hakka ve halka hizmet etmiyorsa aldığı maaş zehir zıkkım olsun. En büyük hırsız vatan hainidir kalleştir yazıklar olsun" ifadelerini kullandılar.

Vatandaşlar Keskincik Mahallesi'ne bağlı Tüleyciye Çiftliği'nin su sorununun giderilmesini ve su sebebiyle meydana gelebilecek kazaların önüne geçilmesini istiyorlar. ( Haber: Mahmut ŞAN)