AK Parti Hatay’dan Dünya Çevre Günü açıklaması

AK Parti Hatay’dan Dünya Çevre Günü açıklaması

AK Parti Hatay Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasının ardından "Cemre" projesi kapsamındaki çevre gönüllüsü gençler parkta oturan vatandaşlara, çevrenin önemini anlatarak, temiz bir çevrenin faydalarını anlattı. 
AK Parti Hatay İl Başkanlığı Hatay Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir basın açıklaması düzenlendi. Antakya’da 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti Hatay İl Başkanlığı Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Bilgehan Aksoy, AK Parti iktidarı ile şehirlerin, 2002 öncesi dönemde görmediği hizmetlerle buluşmuş ve daha da güçlendiğini söyledi. 


Özellikle çevrenin korunması ve tüm değerleriyle yaşatılması bağlamında, ülkenin dört bir yanındaki sayısız hizmetin AK Parti tarafından yapıldığına değinen Aksoy şunları söyledi: “Bu hizmetler AK Parti’mizin bu husustaki kararlı duruşunun da en önemli göstergelerindendir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Çevrecilik lafla olmuyor, çevrecilik ispat-ı vücutla oluyor; bunu yapan da biziz.” sözünün altını bugün buradan kalın çizgilerle bir kez daha çizmek istiyoruz. AK Parti’nin en önemli özelliği, hizmette sınır tanımaması ve siyasetini de eser üretme gayesi temelinde konumlandırmasıdır. Ülkemizin hangi köşesine, hangi şehrimize bakılırsa bakılsın işte bu büyük eserleri görmek mümkündür. Bugün Hatay’da çevrecilik alanında, 17 adet Atık su arıtma tesisi, 5 adet doğal sit alanı, 9 adet Anıt ağaç, 2 adet ağaç topluluğu, 1 adet tescili mağara bulunmaktadır. Tarım ve Orman alanında 2010 yılında Hatay’ı çevre amaçlı tarımsal arazilerin korunması projesi kapsamına dahil ettik. Bugün dünyamız, çok ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıyadır ve bizler, yarın daha geç olmadan bu gidişatı tersine çevirebilecek, yarınlarımız için bugünden inisiyatif alacak son nesiliz. Bu nedenle AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak “Cemre” ismini verdiğimiz çevre gönüllüleri hareketini 81 ilimizde 1000 gencin katılımıyla başlattık. Cemre nasıl havaya, suya ve toprağa düşerse işte çevre gönüllüleri hareketimiz de böyle içimize düştü. Bugünden sonra Cemreler tüm şehirlerimizde çalışmalarını sahada sürdürecek” dedi.
Basın açıklamasının ardından, "Cemre" projesi kapsamındaki çevre gönüllüsü gençler parkta oturan vatandaşlara, çevrenin önemini anlatarak, temiz bir çevrenin faydalarını anlattı. Gerçekleşen programa, AK Parti Hatay Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Bilgehan Aksoy’un yanı sıra başkan yardımcısı Kenan Bozkurt, Kadın Kolları Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Meryem Kanatlı, Gençlik Kolları Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Merve Ergün ve cemre gönüllüleri katıldı.