Ahmet Hakan, Serdar Özyurt’u anlattı… ‘Yerli ve milli olması şart’ dedi

Ahmet Hakan, Serdar Özyurt’u anlattı… ‘Yerli ve milli olması şart’ dedi

Türkiye Savunma Sanayinin önde gelen isimlerinden Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt dikkat çekmeye devam ediyor.

Türkiye Savunma Sanayinin önde gelen isimlerinden Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt dikkat çekmeye devam ediyor. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan Özyurt’u köşesine taşıdı.

Savunma sanayinin parlayan yıldızı Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, gerçekleştirdiği başarılı projelerle dikkat çekmeye devam ediyor.
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşesine Serdar Özyurt’u taşıdı, övgü dolu sözlerle bahsetti.
İşte Ahmet Hakan’ın köşesinin tamamı:
KELEŞ’LER, TABANCALAR MERMİLER, TÜFEKLER FALAN
SİLAHTAN hiç anlamam. Merakım da yoktur. Bazen “Gel poligona gidelim de atış yap” şeklinde teklifler alırım. Ustalıkla geçiştiririm bu teklifleri. Bir ara “Senin bir silahın olmalı” diye bastırdılar çevremdekiler. Onu da geçiştirdim, pek ustalıkla olmasa da.
Kendisini silah işine adamış Serdar Özyurt’la buluştuğumda durumum buydu.
 “Savunma sanayisi” dediğimizde hepimizin aklına İHA’lar, SİHA’lar, Akıncı’lar, milli muharip uçaklar falan geliyor ya...
24 Nisan fanatiklere terk edilecek bir gün değildir
Serdar Özyurt, savunma sanayisinin öksüz ve yetim kalan bir alanında duruyor.
Onun işi tüfek, tabanca ve mühimmat üretmek.
Silivri Selimpaşa’da bir merkez kurmuş. Burada 7 adet özgün silah üretmiş.
Bir buçuk yıl gibi kısa bir süre içinde “Kalaşnikof” benzeri bir tüfek, 7.62x39 piyade tüfeği, 9.19 tabanca, 308 ve 309 keskin nişancı tüfeği... Ürettiği silahlar bunlar. Hepsinin testleri yapılmış. Seri üretime geçmek için her şey hazırmış.
Bir de Hatay’da bir mermi fabrikası kuruyormuş. Bu da proje aşamasındaymış.
Savunma sanayisinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu alanda Türkiye’de üretilen teknolojik ürünlerin dünyada nasıl yankı uyandırdığını görüyoruz. Ama savunmanın bir parçası da bu konvansiyonel silahlar. Bunların da yerli ve milli olması şart.